Duyurular

Aylık Arşiv: Nisan 2014

Cemal,Yıldız,dan, kandil,kutlaması

  YILDIZ: ‘REGAİP EN GÜZEL FIRSAT’ Enveriyye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yıldız Regaip Kandili Münasebeti ile bir mesaj yayınladı.   Yıldız: ‘’ Birlik ve Beraberliğe her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız vardır.’’ mesajı verdi.   Yıldız şöyle dedi: ‘’Böylesine güzel günler, İslam’ı tam manasıyla anlamak için bir fırsattır. Bu gece vesilesiyle herkes Peygamber efendimizin örnek ... Devamını Oku »

Günün haberi

Değerli kardeşlerim, Bu sabah dersimizi Hacı Babamızla birlikte okuduk. Allah Kabul etsin. Hacı babamız tüm müslümanlara dua etti. İbadetlerimizde şeriatın dışına çıkmamamızı tavsiye etti. Yaklaşan üç ayları iyi değerlendirmemizi, “bu fırsatlar ele geçmez oğul” diyerek ifade etti. Duamızı yaptık. Hacı Babamıza evine kadar eşlik ettik. Allah sağlık sıhhat afiyetler versin. Ankaradan ve diğer illerden gelen dualar yapıldı. Birlik ve beraberlik ... Devamını Oku »

İnsanlarla İlişkiler

İNSANİ İLŞKİLERDE NASIL DAVRANMALIYIZ Çok değerli kardeşlerim,  Hepinizi Allahın selamı ile selamlıyorum. Esselamun aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatüh; Allahın Rahmeti Bereketi Mağfireti tüm inananların üzerine olsun. Bu haftaki konumuz İnsanların birbirleri ile olan ilişkileri üzerende olacaktır. Değerli kardeşlerim. İnsanlarla olan ilişkilerimizde gözetmemiz gereken temel prensipler vardır. Kişinin bu prensiplere uyması ahretine bir yatırımdır. Kardeşler, Her hangi bir insanı hayatta olsun ... Devamını Oku »

Regaib Kandili

Değerli Kardeşlerim, Regaib Kandili münasebeti ile derneğimizde 01 Mayıs 2014 Perşembe günü iftarımız vardır. Tüm kardeşlerimiz davetli olşduğu gibi bolca misafir de getirilebilir. Yemek organizasyonu ile Köksal Bankoğlu kardeşimiz ilgileniyor. Çarşamba günü (30 Nisan 2014) saat 17.00’ye kadar yemeğe katılacak olanlar Kösal beye sayılarını bildirsin, Lütfen. Köksal Bankoğlu  İrt= 0 533 763 68 88  Kandiliniz Mübarek olsun Devamını Oku »

Regaip Kandili

Değerli kardeşlerim, Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.  Akşam Dergahımızda Hacı babamız kısa bir sohbette bulundu. Özet olarak şöyle; 30 Nisan 2014 Çarşamba Üç ayların başlangıcı 01 Mayıs 2014 Peşembe Regaib Kandilidir. Bu haftanın iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunan Hacı Babamız Şöyle devam etti. Pazartesi Yani 28.04.2014 günü Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi Oruç tutulursa hem üç aylar, hem de ... Devamını Oku »

KOMŞU HAKLARI

KOMŞU HAKLARI Çok değerli kardeşlerim, hepinizi Allahın selamı ile selamlıyorum. Esselamun aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatüh; Allahın Rahmeti Bereketi Mağfireti tüm inananların üzerine olsun. Bu haftaki konumuz komşu hakları üzerende olacaktır. Değerli kardeşlerim, Komşuluk beraberinde bazı haklar getirir. Komşuluk hakları din kardeşliği haklarından ayrıdır. Bu sebeple Allah Resulü sav. Şöyle buyurdu. Komşular üç çeşittir. Bunlar; Müslüman ve akraba olan komşular. ... Devamını Oku »

KUTLU DOĞUM HAFTASI

Değerli kardeşlerim, Pazartesinden (14.04.2014) itibaren kutlu doğum haftasıdır. Kutlu doğum haftası ile ilgili Derneğimiz KUTLU DOĞUM ANISINA Peygamber Efendimize getirilen Selatü Selamları derleyerek bir kart postalda toplamıştır. Derneğimizden temin edebilirsiniz. Yazarlarımızın, Kutlu doğum haftası ile ilgili yazılarını köşe yazarları bölümünde bulabilirsiniz. Allaha emanet olun. Allah istifade edenlerden eylesin. Devamını Oku »

Trabzona ziyaret

Değerli Kardeşlerim, Hepinize hayırlı günler ilerim. Bu hafta sonu Ankara Cemaatinde Cemil beyler misafirimizi. Yaklaşık 55 kişilik bir ihvan topluluğu ile Hacı Babamızı ziyarete geldiler. Bu ziyaretten bizler Trabzon cemaati olarak çok memnun kaldık. Elimizden geldiği kadar kardeşlerimizi rahat ettirmeye çalıştık. Umarım bir kusurumuz olmamaıştır. Burda kaldıkları müddet içerisinde uzungöle bir ziyaretimiz oldu. Hacı babamızın önderliğinde yapmış olduğumuz bu ziyaret ... Devamını Oku »

KUTLU DOĞUM

KUTLU DOĞUM   Kardeşlerim! Yüce Rabbimiz Âl-i İmrân, suresi 164. ayet-i kerimede şöyle buyuruyor: “Andolsun ki Allah, müminlere kendi içlerinden bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. O peygamber ki, onlara Allah’ın ayetlerini okur, onları arındırır, onlara kitabı ve hikmeti öğretir. Hâlbuki daha önce onlar apaçık bir dalalet içinde bulunuyorlardı.” Allah Resulü (s.a.v) bir hadis-i şerifinde ise şöyle buyuruyor: “Benimle ... Devamını Oku »

KUTLU DOĞUM HAFTASI

  KUTLU DOĞUM HAFTASI Değerli kardeşlerim Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Allahın Rahmeti, Bereketi, Mağfireti, İhsanı hepimizin üzerine olsun.   Değerli dostlar 14 Nisan Pazartesi Kutlu doğum haftası. Bu hafta münasebeti ile birçok sivil toplum örgütü etkinliklerde bulunuyor. O, Âlemlere Rahmet olarak yaratılan, Rabbimizin en sevgilisi, bizim göz bebeğimiz Hz. Muhammed Mustafa sav,  Efendimizin doğum yıldönümü. Gerçekten çok önemli ... Devamını Oku »

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates