Duyurular

Aylık Arşiv: Aralık 2014

KANDİL VE YENİ YIL

Cemal Yıldız KANDİL Bugün  11 Rebiulevvel 1436 (02.ocak 2015) Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa sav Efendimizin doğum yıl dönümü.   Şöyle buyuruyor Rabbimiz.; Ve Habibim Ahmed seni Alemlere ancak Rahmet olarak gönderdik. (enbiye suresi ayet 107) Tüm İslam âlemine mübarek olsun. Peygamberimizin gittiği yoldan gitmeye her zamankinden daha ihtiyaçlı olduğumuz şu dönemde,  birbirimize daha sıkı, kardeşlik bağları ile ... Devamını Oku »

PEYGAMBER EFENDİMİZİN (SAV) DOĞUMUNDAKİ MUCİZELER

Peygamber Efendimiz’in (asm) doğumu esnasındaki mucizeler nelerdir? Bu hâdiselerin hikmeti nedir? Kâinatta en büyük hadise hiç şüphe yok ki, kâinatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) dünyaya teşrifleridir. Efendimiz’in (asm) dünyaya teşrifleri esnasında bütün kâinat üzerinde bir takım harika hâdiseler meydana gelmiştir. Hepsi birer mucize olan bu hadiseler, Cenab-ı Hakk’ın, bütün alemlere peygamber olarak seçtiği o Zat’ı daha dünyaya gelirken tasdik ... Devamını Oku »

MEVLİT KANDİLİ

Mevlit Kandili dolayısı ile Hacı babamız bir açıklama yaptı. Hacı babamız yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi; Çok değerli kardeşlerim, 11 Rebiülevvel 1436 günü (Cuma) akşamı Mevlit kandilidir. (Miladi 02 ocak 2015-cuma) Resulullah (sav) Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gündür.  Bu geceler ve günler çok mübarektir. Bizler bunun kıymetini bilip ona göre değerlendirmemiz lazım. Her birey bir yere doğru gidiyor, gittiğimiz yerin ... Devamını Oku »

DERNEĞİMİZ BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Çok değerli kardeşlerim, Derneğimiz kuruluşundan buyana bir çok faaliyetlerde bulunmuş ve kamuya hizmet noktasında azami gayret göstermiştir. Bunlardan biride geçtiğimiz günlerde Hanım kardeşlerimizin Derneğimiz yararına düzenlemiş olduğu Kermes olmuştur. Kermes’i ziyaret Enveriyye eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yıldız, Kermesle ilgili şöyle dedi; Hanım kardeşlerimizi bu medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Bu hassasiyetlerinin karşılığını Yüce Rabbim mutlaka ... Devamını Oku »

PEYGAMBERİMİZİ GÖREBİLMEK

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V)’İ GÖREBİLMEK Sadettin Parlak Ümmetimden beni en çok sevenler, benden sonra gelecek olan öyle kimselerdir ki; beni görebilmek için bütün servetlerini hatta ailelerini feda etmeğe hazırdırlar.” Hadis-i Şerif   Rasûlullah (s.a.v)’ı bir kerecik dünya gözüyle görebilmek, arkasında saf tutup namaz kılmak, O’nunla (s.a.v) bir mekânı paylaşabilmek, sohbet-i seniyyelerini can kulağıyla dinlemek, duasına nail olmak, hoşnutluğunu kazanabilmek, sırtını sıvazladığı bir ... Devamını Oku »

EZAN-I MUHAMMEDİYE

Değerli Kardeşlerim, Ezan-Muhammedi-yenin okunuşu, manaları ve duası ile ilgili bilgiler derlenerek istifadenize sunulmuştur.   EZAN DUASI ALLAHUMME REBBE HAZİHİ’D-DA’VETİ’T-TAMME. VESSELATİL KÂİMETİ ATİ MUHAMMEDENİL VESİLETE VEL FAZİLETE VED-DERECETER-REFÎATE. VEBASHU MAKAMEN MAHMUDENİLLEZİ VEADTEH. İNNEKE LÂ TÜHLİFÜ’L-MÎÂD. ANLAMI ALLAH’IM! EY BU TAM DAVETİN VE KILINACAK NAMAZIN RABB’İ, MUHAMMED’E (SALLALLÂHU ALEYHİ VE SELLEM) VESİLEYİ, FAZİLETİ VE YÜKSEK DERECEYİ VER, O’NU KENDİSİNE VAADETTİĞİN MAKAM-I MAHMUD’A ... Devamını Oku »

BAYANLARA YÖNELİK KUR’AN ÖĞRETİM DERSLERİ

Değerli Kardeşlerim, Derneğimizde Hanımlara yönelik Kur’an Eğitimi verilmektedir. Eğitim almak isteyen kardeşlerimiz, Hanım Komisyonu’na müracaat edebilirler. Dersler Salı ve Cuma Günleri saat 10.30 da başlamaktadır. Geç kalmadınız. Ne zaman gelirseniz gelin, sizde başarıya ulaşacaksınız. Allahın izni ile. Geniş Bilgi: Hanımlar için = 0 536 685 54 76 Baylat için 0 532 657 51 38 Devamını Oku »

KERMESE DAVET

Değerli Kardeşlerim, Derneğimiz, Hanım Komisyonları Başkanlığı Bayanlara yönelik; İhtiyaçlı öğrencilere katkıda bulunmak amacı ile Kermes düzenlemiştir. Kermesimize herkes davetlidir. Unutmayalım sizin için önemli olmayan belirli bir miktar bir başkası için çok ama çok önemli olabilir. Onun için eşimizi dostumuzu bu kermesimize, davet edelim. İhtiyaçlı olan her kesime yardımcı olmaya çalışalım. Rabbim şimdiden yapacak olduğumuz yardımları kabul buyursun inişaallah. Kermesimizin Tarihi: ... Devamını Oku »

BAYANLARA YÖNELİK KUR’AN DERSLERİ BAŞLADI

Değerli kardeşlerim, Derneğimizde Bayanlara yönelik Kur’an öğreti Derslerimiz Başlamıştır. Dersler Haftanın iki günü devam edecektir. Salı ve Cuma günleri saat 10.30 da başlayacak olan dersler dönüşümlü olarak devam edecektir. Hiç kimse geç kalmış sayılmaz. Kayıt yaptıramayan kardeşlerimiz. Hanımlardan sorumlu kardeşimiz Nalan hanıma telefonla ulaşabilirler. Nalan Hanım Tlf: 0 536 685 54 76         Devamını Oku »

TEFEKKÜR

TEFEKKÜR – Cemal Yıldız Çok Değerli Kardeşlerim, Geçenlerde Hacı Babamıza haftalık rapor vermek için uğramıştım. Rapor sonrası, Hacı Babamızla yapmış olduğumuz kısa sohbette, Hacı Babamız Tefekkürden bahsetti. İnsanoğlu hakiki manada Tefekkür etse günah işlememeye çare aramaktan Dünya meşgalesini unutur. Kendini dünya işlerine hiç veremez. Şöyle bir düşündüğümüzde; her şeye muhtaç olan insanın kendisidir değil mi? Hayvanatın insanlığa bir ihtiyacı yoktur. ... Devamını Oku »

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates