Duyurular

ÜÇ AYLAR BASIN AÇIKLAMASI

Trabzon Enveriye Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yıldız mübarek üç aylar nedeniyle bir açıklama yaptı.

 İNSANİ GÖREVİMİZ

Cemal Yıldız 3 ayların önemine işaret ederek şunları söyledi: ‘’İnsanoğlunun kurtuluşa ermesi için çeşitli vesileler yaratan yüce Rabbimize hamd olsun. Hamd olsun ki, yine yeniden bir üç aylara kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu günleri, bu ayları fırsat bilip maddi ve manevi yönden değerlendirmemiz bizlerin yararına olacaktır. Manevi açıdan daha fazla ibadet ve tat’ta bulunmak, haramlardan her zaman olduğundan daha şiddetli bir şekilde kaçınmakla olur. Maddi açıdan da insanlara daha faydalı olmak; bu aylarda sadaka ve özellikle zekâtlarımızı ihtiyaçlı insanlara ulaştırmak, bizlerin insani görevlerindendir. 

ŞİMDİ İMTİHAN ZAMANIDIR

Tüm dünyada yaşanan kaosların, ülkelerin birbirleri üzerinde maddi çıkarları doğrultusunda oynadıkları oyunların ardı arkası kesilmiyor. Bu durum maalesef bizim ülkemize de yansımaktadır. Komşu ülkelerdeki karışıklıklar bizleri de rahatsız etmektedir. Ülkemize gelen sığınmacıların istekleri bizlerin yüreklerini burkmaktadır. İşte imtihan budur. Şimdi imtihan zamanıdır.  Bizlerde birer Müslüman birey olarak kendi üzerimize düşen görevleri yerine getirme gayreti içerisinde olmalıyız.   

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates