Duyurular

Aylık Arşiv: Nisan 2016

MUTLU OLMAK

Cemal Yıldız-Trabzon Çok Değerli İmanlı, şerefli şerefini imanından almış kardeşlerim. Hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Esselamun aleykum. Şöyle Buyuruyor Hacı Babamız; “Oğul ne yaparsan yap Mutlaka iki şahidin olsun. Bunlardan biri Kuran diğeri ise Sünnetullahtır. Yaptığın işi bunlara tanışırsan asla yanlış yapmazsın.”” Değerli kardeşlerim, İnsanoğlunun mutsuzluğu diye bir şey yoktur. İnancım o ki, Rabbim bizleri mutlu olmak için yarattı. Eğer ... Devamını Oku »

YARDIM KAMPANYASI

Haber- Cemal Yıldız-Trabzon Çok Değerli Kardeşlerim; Geçtiğimiz günlerde Derneğimizin başlatmış olduğu çocuklarımıza yönelik spor ayakkabı kampanyası başarı ile sonuçlanmıştır. Öncelikle emeği geçenlerden Allah Razı olsun. Başta bu ayakkabıların kargoya hazırlanmasında ve kargoya teslim edilmesinde otogara kadar getirilmesinde emeği geçen üyemiz Vural Canlı ve Gökay Yıldız’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yine maddi ve manevi yardımda bulunan üyemiz olsun veya olmasın herkese teşekkür ediyorum. ... Devamını Oku »

2nci OLAĞAN KONGRE

Haber Cemal Yıldız-Trabzon 16.04.2016 Tarihinde Derneğimizin 2nci olağan genel kurulu yapılmıştır. Genel Kurula ilgi üst seviyelerde oldu.  Genel kurul açılış konuşmasını ve genel kurul işleyişini Göksal Bankoğlu yönetti. Göksal Bankoğlu yapmış olduğu sunumda; Önce Dergahımızdan ahirete intikal edenlerin ruhları için bir fatiha üç ihlas okuttu ve daha sonra duası yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, gündem okundu. Gündem sırasına ... Devamını Oku »

GÜNEYDOĞUDA Kİ ÇOCUKLARIMIZA YARDIM KAMPANYASI

Haber Cemal Yıldız-Trabzon Değerli kardeşlerim; Hepimizin malumu olduğu üzre Güneydoğuda ve Türkiye’mizin her bölgesinde yaşanan terör olayları bizleri rahatsız etmektedir. Tabii ki bu olaylardan en çok etkilenenler de bölge halkı oluyor. Bölge halkının içinde de çocuklar bu olaylardan daha fazla etkileniyor. İşin Psikolojik boyutu bir tarafa çocuklar bu yaşlarda yoksulluk ve sefaletle tanışmış oluyorlar. Derneğimiz bu konuda elinden geleni yapmaktadır ... Devamını Oku »

YARDIM KAMPANYASI

DEGERLI KARDESLERIM MEMLEKETIMIZIN GÜNEY DOGUSUNDAKI OLAYLARDAN MADUR OLAN VATANDASLARIMIZA BIZLERIN DE BIR KATKISI OLMASI HASEBI ILE ÇOCUKLARA YÖNELIK AYAKKABI KAMPANYASI BASLATILMISTIR 1 ÇIFT AYAKKABI 20TL.DIR YARDIMDA BULUNMAK ISTEYENLER BAYANLAR: 0 536 685 54 76 BAYLAR: 0 532 657 51 38 TLF ARANABILIR İL DIŞINDA OLAN KARDEŞLERİMİZ, BANNKA HESAP NUMARALARIMIZI KULLANABİLİRLER. Yardım ve bağışlarınız için banka hesap bilgilerimiz: BANKA: ALBARAKA İSİM: ... Devamını Oku »

PEYGAMBERLERİN TEMEL ÖZELLİKLERİ (SIFATLARI) NELERDİR

PEYGAMBERLERİN TEMEL ÖZELLİKLERİ (SIFATLARI) NELERDİR Derleyen Cemal Yıldız-Trabzon  Allahu Teâlâ’nın kullarına emir ve yasaklarını bildirmek ve onlara hakkı, doğruyu ve yanlışı açıklamak üzere seçip görevlendirdiği  peygamberlerin diğer insanlardan ayıran, kendilerine ait ortak bazı sıfât ve özellikleri vardır.  Kur’ân’ın pek çok ayetinde, onların Allah tarafından övüldüğüne şahit oluruz. Onlar, Allah’ın gözetimi altında, en güzel özelliklere sahip, akıl ve ahlâk yönüyle seçkin ... Devamını Oku »

DUA

Cemal Yıldız-Trabzon Çok değerli kardeşlerim; Dua’nın Dinimizdeki yeri ve önemi hepimizce malumdur.  Duanın hayatımızda çok büyük önemi vardır.  Öyle ki; Değerli kardeşlerim. Dua insanın hayat çizgisini değiştirir. Ona yeni kapılar açar. Allah ile arasındaki mesafeyi asgariye indirir.   Duâ mü’minin atom kadar tesirli bir silâhıdır.  Nasıl insan silâhla kendisinde bir kuvvet hissediyorsa, dua ile de insan kedisinde bir manevî dayanak ... Devamını Oku »

EY MÜSLÜMAN NE ZAMAN UYANACAKSIN? -2-

Ebubekir Tanrıkulu Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı -2- EY MÜSLÜMAN NE ZAMAN UYANACAKSIN? “Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size?”(Saf Suresi,10) تُؤْمِنُونَ بِاللّٰهِ وَرَسُولِه۪ وَتُجَاهِدُونَ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ بِاَمْوَالِكُمْ وَاَنْفُسِكُمْۜ ذٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ اِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَۙ ﴿11﴾ “Allah’a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok ... Devamını Oku »

HER EVE BİR KURANI KERİM

Haber-Cemal Yıldız. Trabzon (01.04.2016) Değerli kardeşlerim; Her eve bir Kuranı Kerim kampanyamız devam etmektedir. şimdiye kadar 200 adet Kur’anı kerim dağıtılmıştır. Bu Kura’nı Kerimleri bizlere ulaştıran Mehmet Ali Sekmen beye ,Gül Neşriyat işletme sahibi kardeşlerimize, sonsun teşekkürler ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Ne demiş Evliya Çelebi Hz leri Okuyandan, okutandan,dinleyenden razı ol Yarabbi. İrt:tlf 0532 657 51 38 Devamını Oku »

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates