Duyurular

Aylık Arşiv: Kasım 2019

PEYGAMBERLER SECERESİ

1. Âdem (as). 2. Şit (as): Babası: Âdem Aleyhisselâm, Annesi de, Hz. Havvâ’dır. 3. İdris (as): İdris (as)’ın soyu, Yerd (yahud Yarid) b. Mehlâil b. Kay­narı (yahud Kaynen) b. Enuş, b. Şit, b. Âdem Aleyhisselâm. 4. Nuh (as): Nuh b. Lemek (veya Lemk), b. Mettu Şelah, b. Ahnuh (veya Uhnuh) (Yani İdris Aleyhisselâm), b. Yerd (veya Yarid), b. Mehlâil, b. Kayn (veya Kaynarı), ... Devamını Oku »

AHLAKİ YOZLAŞMA

AHLAKİ YOZLAŞMA Çok Değerli Okurlar; Hemen, hemen her yıl Türkiye’deki Ahlaki yozlaşma ilgili bir yazı yazarım. Bu konuda Allah eksikliğini vermesin yazan kardeşlerimiz de var tabii ki hepsinin kalemine sağlık. Öyle ya İnsanoğlu Allah tarafından “İyiliği emretmek- Kötülükten Neyhetmek”  (Sakındırmak)la görevlendirilmiştir. Onun için görmüş olduğumuz yanlışları elimizden geldiğince düzeltmek, yapılan iyilikleri de övmek anlatmak hem İslami hem de  insani bir ... Devamını Oku »

zikir

Çok değerli kardeşlerim. Hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Esselamun aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatüh. Yüce Rabbimizin Rahmeti, Bereketi, İhsanı hepimizin üzerine olsun. Değerli kardeşlerim, Gün içerisinde her insan yapmış olduğu iş gereği stres, kırgınlık, kızgınlık, mahcubiyet, yapmaması gereken bir hareketten dolayı eziklik hissetmek gibi olgularla karşılaşabilir. Bu durumlar normaldir. Önemli olan bu durumlar karşısında kendimize hâkim olmamız ve karşı tarafa ... Devamını Oku »

DERGÂH-I ENVERİYE GÖNÜL KÖPRÜSÜ SEYAHATNAMESİ (2) ŞANLIURFA İNSANLIĞIN İLK YERLEŞİM YERİ MEZOPOTAMYADAN BİR PARÇA

23 EKİM 2019 İNSANLIĞIN İLK YERLEŞİM YERİ MEZOPOTAMYADAN BİR PARÇA Gezimizin ikinci durağı olan, İnsanlığın İlk yerleşim yeri Mezopotamya’dan bir parça olan Şanlıurfa ilimize gece saat 22.00 sıralarında geldik. Yolculuğumuz güzel geçti. Günlük zikrullah’ımızı yaptık. Kelime-i Tevhit okuduk. Sohbetler yaptık. Hacı Babamız bizlere nasihatlerde bulundu. Hanım kardeşlerimiz bizlere ikramlarda bulundu. Otelimize yerleştik. İlk gün Halil-ü- Rahman camiinde kıldık. Namaz sonrası ... Devamını Oku »

DERGÂH-I ENVERİYE GÖNÜL KÖPRÜSÜ SEYAHATNAMESİ (1) MARDİN TAŞLARA TEFEKKÜRLE BAKMAK 22 EKİM 2019

Çok Değerli Kıymetli, Şerefli Şerefini İmanından almış kardeşlerim. 22 Ekim 2019 tarihinde Hacı Babamızla yapmış olduğumuz gezi ile ilgili almış olduğum notları sizinle paylaşmak istiyorum. Değerli “Can” lar hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Esselamun Aleyküm verahmetullahi ve Berekatüh. Allah’ın Rahmeti, Bereketi, Mağfireti hepimizin üzerine olsun. Değerli Kardeşlerim; Yüce Rabbim nasip etti Mürşidimiz Hacı Enver Babamızla birlikte yine yeni bir seyahat ... Devamını Oku »

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates