Duyurular

MİRAÇ KANDİLİ

MİRAÇ KANDİLİ

Çok Değerli kardeşlerim.

Önümüzdeki Pazar günü akşamı MİRAÇ KANDİLİ dir. Tüm İslam âleminin Miracı Mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Değerli kardeşlerim. Mübarek üç ayların içerisinde bulunuyoruz ve Rabbim bizleri af etmek için bir çok sebepler yaratmış. İşte üç aylar bunlardan sadece bir tanesi. Üç ayların ilki olan Recebin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bakın Resulullah efendimiz Recep ayı içerisinde oruç tıtanlar için neler söylemiş. Bizde istafede edenlerden oluruz inişaallah.

• Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder. [Gunye]

• Receb-i şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir. [Miftah-ül-cenne]

• Ramazan ayı dışında Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı mesafe kadar Cehennemden uzaklaşır.) [Ebu Yala]

• Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez. Regaib gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.) [İbn-i Asâkir]

• “Receb-i Şerîf’in birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur. Bunlardan sonra her günü bir aylık küçük günahların af ve mağfiretine vesile olur.” buyuruyorlar. (Camiu-s sağir)

• İbn-i Abbas -radiyallahu anh- Hazretleri: “Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Recep ayında bazen o kadar çok oruç tutardı ki, biz O’nu hiç iftar etmeyecek zannederdik. Bazen de o kadar çok iftar ederdi ki, biz O’nu hiç oruç tutmayacak zannederdik.” buyurmuştur. (Müslim)

Gelmiş geçmiş bütün günahları af olmasına rağmen bu günleri engüzel şekilde değerlendiren önderimiz Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa sav. efendimizi örnek almalı onun yaşadığı gibi yaşamaya gayret etmeliyiz.

Değerli kardeşlerim,

Dünya hayatımızda sorumlu olduğumuz işlerden nasıl hesaba çekiliyorsak, ahiret hayatında da yapmış olduğumuz işlerden hesaba çekileceğimiz muhakkaktır. Kaldı ki ahiret hayatı ebedi bir hayattır. Şu kısacık ömrümüzde rahat yaşamak için nelere katlanmıyoruz ki, o zaman ahirete de orda kalacak olduğumuz kadar ç.alışalım.

Rabbim, bu güzel günleri en iyi en iyi şekilde değerlendirenlerden eylesin.

Yukarıdaki Hadisi Şeriflere göre; pazar günü ve pazartesi gününü oruçlu geçirirsek çok güzel olur. Ama en güzeli üç gün tutmaktır. Pazar günü başlayanlar, pazar, pazartesi, salı tutmaları da uygundur. Mükafatı verecek olan yüce Rabbimizdir. Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun.

Alla emanet olun. 

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates